Gran Canaria 202
18 januari 2026 - Maspalomas, Spanje
Zaterdag 17-01
Vanochtend na het ontbijt op stap gegaan richting Puerto de Mogan. Puerto de Mogán is volgens info van Wikipedia een pittoresk vissersdorp en jachthaven aan de zuidwest kust van Gran Canaria, bekend om zijn romantische 'Klein Venetië'-sfeer, dankzij kanalen, bloemrijke straten, en witgekalkte huisjes, en is een populaire, rustige bestemming met een mooi strand en jachthaven. We hebben met plezier hier een poosje rondgekeken en wat winkeltjes bezocht. Daarna zijn we terug naar het hotel gegaan. Helaas was het vandaag behoorlijk bewolkt, temperatuur wel prima. Na de lunch lekker zitten lezen. Vanavond gaan we opnieuw in het Spaanse restaurant eten.
Zondag 18-01
Vanochtend het plan om naar het noorden van het eiland te rijden richting Agaete. Er moeten mooie kliffen zijn. Helaas waren we nog maar een klein stukje onderweg toen het al begon te regenen en de lucht steeds grijzer en donkerder werd. Dat werd hem vandaag niet, omgekeerd en weer richting Playa teruggereden. Direct weer blauwe luchten en zon 👍 We stopten in San Augustin mooi klein plaatsje aan de kust. Er loopt een mooie boulevard direct langs de kust. Hier een eindje gelopen. Heerlijk. Geluid van de golven, de wind..... lekker. Daarna terug naar het hotel. Net voor de lunch ook hier een buitje maar daarna weer blauw en volop zon.