Gran Canaria 2026 ( 2 in 1 dinsdag en woensdag)
21 januari 2026 - Maspalomas, Spanje
Dinsdag 20-01
Vanochtend naar Puerto Rico , een klein plaatsje met mooie haven aan de zuidkust. We zijn hier op het strand in een ver verleden, toen Teun nog een klein manneke was, met Leonie en Teun op het strand geweest. Bitterzoete herinneringen ❤️. Daarna via de prachtige kustroute nogmaals naar Mogan. Helaas erg druk en geen parkeerplaats kunnen vinden. Terug naar het hotel, inmiddels 25°, straks lunchen en verder zwembad.
Woensdag 21-01
Vanochtend opnieuw naar het noorden, Teror een plaats in het noorden van het eiland is de eerste bestemming. Op de hoogte van Las Palmas gaan we het binnenland in. Het eiland is hier een stuk koeler en groener. Ook de bergen zijn verschillend, minder een massief maar losse lagere bergen . In de bergen zakt de temperatuur naar 15° Teror is een oud plaatsje met fraaie gebouwen met traditionele houten balkons. Ook heeft het een basiliek. Nadat Maria in 1481 is verschenen werd er eerst een kapel gebouwd, later kerk en na een brand is deze herbouwd als Basiliek De huizen en winkels hebben vele kleuren. Verder richting Firgas. De bezienswaardigheid langs een steile helling loopt een 30 meter lange trapsgewijze aangelegde waterval. Aan één zijde van de Paseo zijn de 22 wapens van alle gemeenten op Gran Canaria aangebracht, langs de waterval onder de wapens zijn prachtige stenen bankjes. Op de terugweg naar de kust rijden we langs Arucas. We rijden even de stad in om De parochiekerk San Juan Bautistade van buiten te zien. De kerk oogt heel oud maar is de vorige eeuw gebouwd. Pas in 1977 was hij gereed. Na dit gezien te hebben rijden we terug naar het hotel. Helaas trekt de lucht vanmiddag wat dicht en wordt het wat fris bij het zwembad. Lekker lezen op het terras is ook geen straf😊