6-9 Vrijdag Dag 19 Sarzana - Scarperia E San Piero

6 september 2024 - Sarzana, Italië

Vandaag gaan we richting Toscane. We willen hier nog wat plekjes bezoeken. Daarna gaan we weer richting huis, de 13e willen we weer thuis zijn om bij het uitgestelde verjaardagsfeestje van Teun te kunnen zijn maar eerst Toscane. Na voorspoedige verplaatsing aangekomen op camping Mugello Verde. Een terrassen camping wat inhoudt  veel klimmen/ dalen. Prachtig, rustig plekje. Vanmiddag zijn we de directe omgeving gaan bekijken. Eerst Scarperia. Daar is midden in het centrum het Palazzo dei Vicari. Een prachtig gebouw in een prachtig plaatsje. Daarna doorgereden naar Sankt d'Agata. Hier is een prachtige romaanse parochie kerk. In de kerk gaat deze middag een huwelijk plaatsvinden. We zagen veel gasten en de dames zagen er zo mooi uit. Bellissima!!! Verder naar Borgo San Lorenzo. Weer een juweeltje. Als we uit de auto stappen lopen net 2 Gambiaanse mannen langs. 1 daarvan spreekt ons in het Nederlands aan. Hij kent de nederlanders van hulpverleningstrajecten in Gambia. Niets dan lof voor de Nederlandse bevolking. Zoveel goeds gedaan voor zijn land 👍. Dan lopen we naar Pieve di San Lorenzo. Een romaanse kerk. Hier hangt een Madonna die toegeschreven wordt aan Giotto, 1267- 1337 een Italiaans kunstschilder en architect. Het paneel met Madonna is mooi, evenals de kerk. Na al deze cultuur weer terug naar de camping.

1. Willemien:
    6 september 2024
    Ja zoals jullie weten ben ik dol op cultuur dus een smuldagje!!!