Baltische Staten Juni +Juli 2026 / 1-7-2026 Talinn

1 juli 2026 - Tallinn, Estland

1-7 Woensdag Talinn 26°

Vanochtend met de trein (station dicht bij de camping) naar Talinn, de hoofdstad van Estland. We lopen naar de beneden stad. Noodgedwongen moesten we ons ook tot hier beperken. Er zijn trappen en stijle paden omhoog geplaveid met cobble stones. Niet te doen met een rollator 😥. Gelukkig is beneden ook veel moois en gisteren met het auto bezoekje ook al wat gezien. Prachtige pleinen, mooie huizen, veel planten/bloemen. De Heilige Geest kerk bouw begon rond1300. In de muur aan de noordkant van de kerk is de oudste klok (1684) van Tallinn ingemetseld. Daar vlakbij is de Russische ambassade. Continue politie bewaking maar het meest indrukwekkende de hekken ervoor waar heel veel protesten en pamfletten opgehangen zijn. Imponerend!! Na verder wandelen in de stad en een heerlijke lunch hebben we de oude KGB-cellen bekeken. Er is een museum van gemaakt waar de ellende goed in beeld wordt gebracht. Je wordt er stil van en pas zo recent beëindigd. Als we de oude stad verlaten komen we nog bij de oude stadsmuur en zien we een aantal torens van de 20 die bewaard zijn gebleven.