Del Rio - Fort Davis Zaterdag 8-2-25 Dag 27
9 februari 2025 - Fort Davis, Texas, Verenigde Staten
Del Rio - Fort Davis Zaterdag 8-2-25 Dag 27
Het is vandaag gedeeltelijk bewolkt met 32°.
We hebben vandaag 244 miles gereden
Vanochtend vrij snel nadat we Del Rio hebben verlaten komen we bij het Amistad stuwmeer. Aan de Rio Grande bij de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, is een waterreservoir gecreëerd door de Amistad dam. Amistad, Spaans voor "vriendschap", verwijst in brede zin naar de nauwe relatie tussen Mexico en de VS.
Een eind verderop zien we de Seminole Canyon, prachtige diepe Canyon waar de Pesos River door stroomt ( nu behoorlijk laag water) en uitkomt in de Rio Grande ( de grens rivier met Mexico).
Onderweg aan de route is er niets. Soms lopen er een paar koeien, soms een vervallen nederzetting, ineens een paar trailers al dan niet bewoond, wat kleine ranches maar hoe die voldoende voedsel voor de koeien kunnen leveren is mij een raadsel. Dit alles in gebieden met wat struiken, wat kleine cactussen, soms wat dor gras. In Sanderson gestopt bij Z Bar Trading Co. Een geweldige winkel, oorspronkelijk gereedschappen en uit hobby ook metalen kunst en aardewerk beide uit Mexico.
In Alpine stoppen we voor wat eten en drinken, pizza punt gegeten. We rijden de Davis Mountains in en overnachten in Mountain View Lodge. Binnen is simpel maar netjes en schoon. Weetje: De Davis Mountains , oorspronkelijk bekend als Limpia Mountains , zijn een bergketen in West-Texas , gelegen nabij Fort Davis , waarnaar ze zijn vernoemd. Het fort is vernoemd naar de toenmalige Amerikaanse minister van Oorlog en latere president van de Confederatie Jefferson Davis . De hoogste piek in de Davis Mountains is Mount Livermore met 2.555 m.
Willemien:9 februari 2025Zien jullie iets van de immigratie problemen nu je zo vlak bij de Mexicaanse grens vent? Leuk verslag . Ik geniet
Rudy:9 februari 2025Goed dat jullie niet op de fiets zitten, dan had je voor een paar dagen eten en water bij je moeten hebben.
Mirjam:9 februari 2025👍 lekker zeg!