Natchez  - Alexandria Maandag 3-2-25  Dag 22

4 februari 2025 - Alexandria, Louisiana, Verenigde Staten

Natchez  - Alexandria Maandag 3-2-25  Dag 22

Het is vanochtend zonnig, strak blauw, met 22°. Later toenemende bewolking maar het blijft warm 23°

We hebben vandaag 138 miles gereden

Vanochtend in Natchez rondgekeken, eerst de plaatselijke VVV bezocht. Daarna eerst naar de First Presbyterian Church, daar is op de 2e verdieping een grote fototentoonstelling van plaatselijke fotografen, vader en zoon, over de jaren 1850 - 1950. Erg boeiend, de grote schepen die de katoen vervoerden over de Mississippi, de gekleurde mensen, de eigenaren en hun gezinnen, de Mansion 's . Indrukwekkend. De beheerders van de kerk vonden het leuk dat we helemaal uit Nederland kwamen en stelden het op prijs dat we het gastenboek tekenden. Daarna door naar St. Mary's Cathedral. Prachtig met schitterend glas in lood. Daarna door het plaatsje gereden. Ook hier schitterende huizen met vaak veranda's, de ene nog groter dan de andere. Veel plantage eigenaren lieten een huis in de stad bouwen om daar te wonen ipv op de plantages. Daarna reden we naar het buitengebied om de echt grote Mansion 's te zien. Helaas niet gelukt, we hadden geen zin in een grote toer door het huis en met ons eigen vervoer mochten we niet dichtbij komen. Helaas. Daarna Natchez achter ons gelaten, de Mississippi overgestoken en in Louisiana de weg zuidelijk vervolgd parallel aan de Mississippi. Dit was een vergissing, de route was erg saai, rechte weg door landbouw gebied geen plaatsen geen mensen geen auto 's. We willen nog even Zwolle aandoen in het westen van Louisiana maar dat is voor vandaag te ver. We overnachten in een Super 8 hotel in Alexandria. In het hotel een wasmachine en droger aanwezig. Zo fijn. Vanavond gegeten bij Texas Roadhouse. Heerlijke steak en gezellige locatie. Top!!