Port Charlotte 27-1-25  Dag 15

28 januari 2025 - Port Charlotte, Verenigde Staten

Port Charlotte 27-1-25  Dag 15

Vandaag 120 Miles gereden

Vandaag was het zonnig en 22°

Vanochtend na het ontbijt op stap gegaan. Toen we het hotel uitstapten zagen we 2 prachtige vogels. Gevraagd en opgezocht en het bleken Canadese Kraanvogels te zijn. De Canadese kraanvogel broedt in gebieden in Centraal- en Noord-Canada, Alaska, het midwesten en zuidoosten van de Verenigde Staten, Siberië en Cuba. Koppels blijven levenslang samen en blijven ook het hele jaar bij elkaar. De Canadese kraanvogel kan in het wild een leeftijd van 25 jaar bereiken. Ze zijn omnivoor en voeden zich met onder meer insecten, waterplanten en -dieren, knaagdieren, zaden en bessen. Sommige ondersoorten leven het jaar door in Florida en Mexico, andere ondersoorten migreren in de wintermaanden van noord naar zuid. In Nederland is de soort één keer gezien, en wel in 1991 in Noord-Friesland. Na dit spektakel 😊 naar de AAA, de Amerikaanse ANWB. We hebben toegang tot het online handboek gekregen met alle informatie over steden, staten, routes, hotels, bezienswaardigheden. Top!! Daarna naar een plaatselijke dealer van de autoverhuur organisatie. De cruise control deed het niet. Hij had helaas geen vervangende auto dus naar vliegveld van Sarasota gereden ( 1,5 uur verder) Daar een vervangende auto ontvangen, een KIA Sportage. Rijdt prima. Na alle gedoe het Ringling museum in Sarasota bezocht. Het circus museum, erg boeiend over de periode van 1890-1956. Zoveel mensen, dieren, vervoer per trein, de opbouw, de impact op de stedelingen. En daarna op hetzelfde terrein het John & Mable Ringling museum of Art . Prachtige zalen vol schilderijen met zelfs een Hollandse zaal met oa een werk van Frans Hals en Rembrandt. Inmiddels was het al einde middag en zijn we weer naar het hotel gereden. Vanavond hebben we heerlijk Mexicaans gegeten. Leuk restaurant, goed eten, vriendelijke bediening, wat wil je nog meer.