Tampa - Tallahassee Woensdag 29-1-25 Dag 17 en Tallahassee - Panama City Donderdag 30-1-25 Dag 18
30 januari 2025 - Panama City, Florida, Verenigde Staten
Tampa - Tallahassee Woensdag 29-1-25 Dag 17
Het is vanochtend bewolkt, daarna breekt de zon doen, vanmiddag weer strak blauw met 22°
We hebben vandaag 254 miles gereden.
We rijden vandaag richting Tallahasee, dit is de hoofdstad van Florida. Florida is ruim 4x zo groot als Nederland en heeft 23,3 miljoen inwoners. Het valt op dat zodra we Tampa goed en wel uit zijn de palmbomen verdwenen zijn, hiervoor meer naald - en loofbomen. Later komen de palmbomen toch wel weer terug, voor het tropische sfeertje wel zo fijn. Vanochtend getankt, wat een feestje 1 gallon = 3,8 liter voor $3,10. Het gebied in het noorden van Florida is duidelijk minder toeristisch en welvarend dan het zuiden. Dit is goed zichtbaar aan de bebouwing. Het was vandaag een doorreis dag. Geen spectaculaire zaken. We overnachten in Country Inn & Suites by Radisson, Tallahassee. Vanavond bij Wahoo, Seafood, Grill and Sportsbar gegeten. Lekker en grappige omgeving
Tallahassee - Panama City Donderdag 30-1-25 Dag 18
Het is vandaag licht bewolkt met 24°
We hebben vandaag 152 miles gereden
Vanochtend vertrokken eerst naar het zuiden en vervolgens de kustlijn gevolgd naar het westen. Mooie plaatsjes gezien met soms gerenoveerde originele huizen. Bv Apalachicola, een prachtig klein oud visserplaatsje. Moet vroeger welvarend zijn geweest als je de oorspronkelijke koloniale huizen met veranda's ziet. We zijn op zoek naar gebruikte nummerplaten van de staten waar we doorheen reizen. Een beetje rommel/antiek winkeltjes, daar maken we de meeste kans. Helaas na vele pogingen nog niet geslaagd. De kustweg loopt regelmatig vlak langs de golf van Mexico en ook hier zijn de strandhuizen op hoge palen geplaatst. Het stormt blijkbaar regelmatig met hoog water tot gevolg. Florian en Meike belden nog even en toen kwamen we erachter dat we een tijdszone waren gepasseerd, dwars door Florida. Qua tijd lopen we nu 7 uur achter Nederland aan. We slapen vanavond in Panama City wederom bij Country Inn & Suites by Radisson. Vanavond gegeten bij Mission BBQ. Het bleek een fast food restaurant te zijn, wel lekker broodje pulled pork maar niet de sfeer wat we verwacht hadden 🥴. Weer wat geleerd, volgende keer beter.
Jet:31 januari 2025Ziet er goed uit hoor, heerlijk en dat met een lekker temperatuurtje is hier wel anders! Goede reis 🙋