Zomer 2024 Noorwegen dag 10
24 juni 2024 - Bergen, Noorwegen
Strak blauwe lucht!!!!! Het is prachtig weer en ook de komende dagen blijft het warm! Wat zeker prachtig blijft is het land en de uitzichten đ het ene moment nog mooier dan de vorige. We hebben de doorgaande weg,E16, gevolgd naar FlĂ„m, prachtige route langs het Sognefjord. Dit is het langste fjord van Noorwegen (3e vd wereld) 204 km en 500 m diep. Prachtige vergezichten over het fjord, het dal en de bergen met op de toppen van de hellingen nog sneeuw đ€©. Daarnaast heel veel tunnels, wel 30, van 100m tot 11,4 km (met mooi verlicht midden stuk), zie foto. Prachtige waterval gezien, direct naast de E16. Helaas geen gelegenheid te stoppen. Tvindefossen. Het water valt over een klif, stapsgewijs naar beneden over een hoogte van 152 meter. Verder ook kleinere watervallen. Doorgereden en aan het Aurlandsfjord= zijarm van het Sognefjord, ligt FlĂ„m. Hier staan we 2 nachten op een mooie groene terrassen camping, FlĂ„m.
Fotoâs
Willemien:24 juni 2024Wat een subliem land hĂš. Ik ben blij dat jullie ervan kunnen genieten.