El Paso - Lordsburg Maandag 10-2-25  Dag 29

11 februari 2025 - Lordsburg, New Mexico, Verenigde Staten

El Paso - Lordsburg Maandag 10-2-25  Dag 29

Het is vandaag overwegend bewolkt met 20°.

We hebben vandaag 191 miles gereden

Vanochtend rustig aan gedaan en wat later vertrokken. Op weg naar New Mexico. Eerst zorgen dat de benzinetank vol zit, er zijn niet veel voorzieningen in het zuiden van New Mexico. Na El Paso bijna direct de staatsgrens en daarna de Rio Grande over gestoken, waar nauwelijks water in staat. De rivier is hier dus niet de grens. De lucht is nogal heiig, geen heldere vergezichten vandaag. El Paso had grote trein rangeerterreinen en ook hier in New Mexico rijden de lange goederentreinen van wel 100 wagons. Imponerend! Hier in het zuiden zijn de grote open vlaktes, de woestijn, soms met wat struikjes, soms zand. Vooral heel veel ruimte. Je kan hier makkelijk een huisje bouwen, of 2, of veel meer 😂. Geen ruimte tekort of stikstof crisis. We volgen een route parallel aan de mexicaanse grens, op steenworp afstand. Zien met regelmaat auto's van de border patrol, tnt geen plaatsen waar we worden aangehouden en gecontroleerd. Ineens ook een lange muur te zien blijkbaar eerder te ver weg om te kunnen zien. Vele kilometers lang. Verder niets van illegale immigranten gemerkt. We rijden door een klein plaatsje Hachita. Nauwelijks inwoners, veel lege en vervallen trailers en huisjes, geen voorzieningen. Wel een pro Trump vlag. Verderop wat wijnvelden en ineens een zonnepanelen park. ( Zie je hier nauwelijks ondanks alle zonneschijn) Daarna zijn we in Lordsburg, onze overnachtingsplek. Plekje in Motel 6 gevonden. Niet eerste keus maar veel hotels al vol. ( Hoe dan 🙈) Vanavond heerlijk Mexicaans gegeten.