Lordsburg - Tucson Dinsdag 11-2-25 Dag 30
12 februari 2025 - Lordsburg, New Mexico, Verenigde Staten
Lordsburg - Tucson Dinsdag 11-2-25 Dag 30
Het is vandaag onbewolkt met 22°.
We hebben vandaag 232 miles gereden
De dag begon fris vanochtend maar de lucht strak blauw. We begonnen met een Amerikaans ontbijt bij Ramona's café. Voor het eerst sinds de boot een echt ontbijt. Gebakken eieren, bacon, toast en voor Hans ook gebakken aardappelen. Ja ja, dan heb je eerst geen trek meer hoor 😄. Na een uurtje rijden passeerden we de grens New Mexico Arizona al. Het landschap wijds, woestijn, bergen, geen mensen en soms een enkele auto. Het waaide hard en dat bleef de hele dag zo. Veel waarschuwingen aan de weg: bij Dust storm ga op vluchtstrook, moter uit, riemen omthouden en voeten van rem. Er was af en toe wel wat verminderd zicht maar gelukkig nu niet zo erg. We rijden via Bisbee. Een mooi mijnwerkers stadje in de bergen. Een aantal jaren geleden zijn we hier ook al eens geweest, toen ook overnacht. Lekkere koffie gedronken en nog naar het uitkijkpunt midden in de plaats waar de aaneengesloten 3 kopermijnen liggen. Een gigantisch grote krater. Deze mijnen waren actief van 1877 tot 1974. Het was koper dat Arizona rijk maakte, zo rijk dat als herinnering daaraan de State Capitol in Phoenix nog steeds een koperen dak heeft. Daarna reden we door naar Tombstone. Een oud Cowboy stadje wat in oude stijl is herbouwd voor de toeristen. Tombstone betekent grafsteen. Diegene die hier een mijn starte vond het een vreselijke plek en wilde hier nog niet dood liggen . Vandaar de naam. Vanaf hier nog een uurtje rijden naar Tucson. Opnieuw prachtige natuur en ineens , dicht bij de stad, grote wegen met veel verkeer. We hebben een kamer geboekt in de Red Roof Inn North-Marana. Vanavond nogmaals, op verzoek, gegeten bij Texas Roadhouse. Heerlijk en gezellig!!
Willemien:12 februari 2025Leuk en gelukkig geen zandstorm!