Maart/April 2026 Spanje/ Portugal 27-3

27 maart 2026 - Almerimar, Spanje

Vrijdag 27-3 Afstand 210 km, Vanochtend vroeg; Zwaar bewolkt, ong 16°, af en toe wat miezer regen. De verwachting is dat het later open trekt en de temperatuur gaat oplopen ☀️

Vandaag zijn we verder getrokken naar het oosten van Almeria, Camping Mar Azul in Balerma. Om goed 9.00 uur reden we van de camping, goede voorspoedige reis en om 12.15 draaien we de nieuwe camping op. Helaas nog bewolkt, 17° maar droog 😊 We herkennen de omgeving en camping van een paar jaar geleden. Wij hebben deze camping in het geheugen als de plastic camping, het is 1 grote plastic zee hier. ( Voor de duidelijkheid, de camping is wel mooi en schoon 😊) Allemaal kassen waar ook onze groenten en fruit worden geteeld maar wat een bende, in- en intriest 😭. Kassen bestaan hier uit geraamtes waar plastic overheen wordt gespannen en ook de zijwanden zijn van plastic. Dat broeit lekker en daardoor kunnen de groenten eerder geoogst worden. Alleen de wind waait het plastic kapot en los, daardoor liggen de berm, de duinen vol met flarden. Zo jammer. s'Middags zijn we nog even naar Almerimar gereden, een mooi klein plaatsje 10 km verderop met een prachtige jachthaven middenin. Heel veel mooie zeiljachten.

Even wat anders; Tengevolge van de oorlog in Iran is de benzine prijs flink gestegen, in Spanje naar €1,72 🤭 Jaja, de mensen hier vinden dat veel 😄 Sinds zaterdag 21 maart heeft de Spaanse overheid de btw op benzine en diesel is verlaagd van 21 procent naar 10 procent. Deze ingreep zorgt meteen voor een duidelijke daling van de brandstofprijzen, gisteren betaalden wij €1,53 voor een liter benzine

1. Willemien:
    28 maart 2026
    Dat scheelt dus nu 50 cent per liter met hier. Daar daar blijven en bovendien is het ook nog 10 o warmer🤣